Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video

News

PRETTYUGLY // BÆREDYGTIGHED

PRETTYUGLY // BÆREDYGTIGHED

 

BÆREDYGTIGHED: HVEM, HVAD OG HVORFOR? 

Begrebet bæredygtighed er i sandhed en travl dame i disse tider. Men hvad mener vi egentlig, når vi siger, at PrettyUgly elsker bæredygtighed? Og hvorfor er det så vigtigt at sætte fokus på den bæredygtige tanke? 

Jo altså. Hos PrettyUgly ser vi bæredygtighed som en grundlæggende tanke i vores måde at vælge - og behandle nogle af vores materialer på. Vi tror på, at de forandringer, der finder sted i samfundet skal sikre en god kvalitet og et godt liv for os alle sammen. Vi kan ikke lide tanken om klimaforandringer, masser af kemikalier, naturspild, forurening eller iltsvind. Vi ønsker ikke at skade de kommende generationer, fordi vi har haft fingrene for langt nede i ressource-krukken. Derfor benytter vi blandt andet materialer som økologisk bomuld til vores t-shirts og bambus til vores smykker! 

Er PrettyUgly så en grøn virksomhed? Og er PrettyUgly en økologisk virksomhed? Eller er vi hverken eller? 

Det er essentielt at pointere, at man ikke er økologisk, fordi man indtænker bæredygtighed i sin produktion og produkter! Omvendt er man heller ikke nødvendigvis bæredygtig, når man har med økologiske produkter at gøre! Et eksempel kan være økologisk bomuld: Det er sået og høstet efter nogle særlige regler for at kunne kaldes økologisk. Derimod er det den måde, som stoffet behandles på efterfølgende, der er medbestemmende for, om det er bæredygtigt. Hvis stoffet vaskes og behandles med masser af kemikalier, vil der altså ikke være en bæredygtig tanke bag! 

Hos PrettyUgly vægter vi at benytte økologisk bomuld, som efterfølgende har været igennem en skånsom og miljøvenlig behandling - og farvning. Det sikrer nemlig også, at tøjet bliver blødere og  samtidig holder længere = mindre tøj-spild. What's not to like?  

Og nej, PrettyUgly er ikke 100% bæredygtige, men vi vælger bæredygtighed til, hvor det kan lade sig gøre uden at gå på kompromis med design, kvalitet og pris! 

Continue reading