Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video

News

PrettyUgly elsker bæredygtighed part II


Velkommen til anden del af føljetonen "PrettyUgly elsker bæredygtighed". 

I dag skal det handle om det fantastiske materiale bambus, som vi flittigt bruger i produktionen af smykker. Karina, ejer af PrettyUgly, har siden brandets start elsket det udtryk, som bambus tilføjer smykkerne. Det er helt sit eget; varmt, rundt, nuanceret, spændende blidt og samtidig giver bambus det etniske twist, som Karina finder inspirerende! Der er ikke to smykker, der er ens, når vi skærer smykker i bambus. Ud over de åbenlyse og æstetiske grunde til at vælge dette materiale, så er der altså en lang række af andre gode grunde til at tænke bambus mere ind i dansk design.  

Bambus har eksisteret i tusinde år, og er derfor i sig selv ingen nyhed. Særligt i Asien er det blevet brugt flittigt til alverdens ting, og nu er bambus også begyndt at indtage det danske marked. Hos Samvirke skriver de blandt andet: 

"Vækstperioden for bambus er fire til seks år, hvor den for et egetræ er omkring 50 år. Det betyder, at bambus giver et hurtigt udbytte, og så sætter bambusplanten oven i købet selv nye skud, når den bliver fældet. Det bliver den ved med i seks til otte årtier. Derfor er planten interessant, når man vil producere hurtigt og med omtanke." (Samvirke.dk)

Hvis man sammenligner bambus med almindeligt træ, er der ingen tvivl om, at det er et bæredygtigt materiale. Bambus vokser langt hurtigere end træer, og nogle arter kan faktisk vokse over 1m pr. døgn! Så i stedet for at vente 50 år på et egetræ, kan bambussen fældes efter 4-6 år. Det betyder faktisk også, at bambus næsten producerer 15 km stamme i sin vækstperiode - det er optimal bæredygtighed! 

Derudover bidrager vi også positivt til CO2-udviklingen, når vi vælger bambus som materiale til vores smykker. Hvordan det? tænker du måske. Jo det er faktisk sådan, at bambus frigiver mere ilt end nogen anden plante og hele 35% mere end almindelige træsorter. Det gør den fordi, den gror så hurtigt, helt uden pesticider, kunstig gødning eller herbicider. Og som prikken over i'et, så recirkulerer bambus også store mængder CO2. 

What's not to like? Vi elsker i hvert fald bambus her hos PrettyUgly. 

 

Kilde: www.samvirke.dk & www.holseogwibroe.dk

Continue reading